IFMSA-Swedens kalender
Vad händer inom IFMSA-Sweden framöver? I kalendern ser du alla evenemang som anordnas av våra projekt och de sju lokalorterna. Du hittar givetvis även alla nationella evenemang och internationella möten. Scrolla ner för mer information kring respektive evenemang.
OBSERVERA att kalendern börjar med söndag!
Utryckning med LIVH IFMSA-Skåne
Nu är det äntligen dags att anmäla sig till LIVHs första utryckningar denna termin! Platserna är begränsade och det är först till kvarn som gäller.
Gå med i vår utryckargrupp på Facebook samt anmäl dig i formuläret.
Utryckning med LIVH IFMSA-Skåne
Nu är det äntligen dags att anmäla sig till LIVHs första utryckningar denna termin! Platserna är begränsade och det är först till kvarn som gäller.
Gå med i vår utryckargrupp på Facebook samt anmäl dig i formuläret.
Introkväll med LIVH IFMSA-Uppsala
Varmt välkomna på utbildningskväll/introkväll med LIVH! Här kommer vi att berätta mer om hur en utryckning till SFI klass kan gå till, om LIVH och svara på alla era frågor om projektet. Anmäler ni er i enkäten innan 4/10 får ni dessutom mat. Vi ses den 10/10 kl 18.00 på BMC A1:111a!
Föreningsmöte med KirUme
KirUmes nästa föreningsmöte sker tisdagen den 3e oktober i Lilla Hörsalen 5B (P6) klockan 17:15, varmt välkomna - ingen anmälan behövs och det bjuds på fika!
Utryckning med Nallesjukhuset IFMSA-Stockholm
Nu kan ni anmäla er till terminens första utryckning!
Anmälningen gör du i formuläret.
Var: lekterapin på NKS
Det är FÖRST TILL KVARN då platserna är begränsade - hoppas vi ses! 🧸
Föreläsning med Regnbågsblod
ÄNTLIGEN kommer Regnbågsblod till oss!
Vi hör alla gång på gång om hur det larmas om blodbrist runt om i landet och att det är en stor brist på donatorer. Trots detta utesluts den stora majoriteten av alla homo- och bisexuella män idag från att ge blod baserat på grupptillhörighet snarare än riskbeteende. I år har regeringen beslutat att ge socialstyrelsen i uppdrag att utreda en förändring som innebär individuell riskbedömning i samband med blodgivningen.
Kampen mot dessa regler och för att Sverige precis som Storbritannien ska genomföra en individuell analys baserat på riskbeteende snarare än sexuell läggning leds idag av bland andra organisationen Regnbågsblod. Jens och Tobias från Regnbågsblod kommer till Forum Medicum för att föreläsa om hur kampen går idag, jämföra hur Sverige hanterat frågan jämfört med andra länder och hur de kommer att agera framöver för att en individualiserad bedömning ska införas.
KatMed - nationell föreläsningsserie
Svenska Röda Korsets arbete med krigs- och tortyrskadade
Varmt välkomna till KatMeds nationella föreläsningsserie! KatMed Norr presenterar första föreläsningen i serien och vi kickstartar hösten med ingen mindre än Annika Westergren, leg psykolog.
Svenska Röda Korset driver flera behandlingscenter där de tar emot personer som kommit som flyktingar till Sverige och har svåra erfarenheter från krig, tortyr och flykt. De arbetar med traumabehandling och psykosocialt stöd i team med bland annat psykolog, fysioterapeut och kurator. Ett annat uppdrag är att utföra tortyrskadeutredningar på begäran av Migrationsverket. I den här föreläsningen kommer Annika berätta mer om arbetet och de speciella förutsättningarna med målgruppen. Detta vill ni inte missa!
Föreläsningen hålls på plats i Umeå men kommer även livesändas nationellt via Zoom (länk beräknas publiceras i evenemanget den 25/9) som en del i KatMeds nationella föreläsningsserie.
VAR? Zoom & Sal A, 9an, Norrlands Universitetssjukhus (NUS). Kom gärna 17.15 för fika.
Suturworkshop med KirUme
Öppen suturworkshop! Anmälan släpps torsdagen 21a september klockan 12:00. Kommer delas upp i ett tidigt pass 17:30-18:20 samt ett sent pass 18:40-19:30 och det bjuds på fika i pausen. Alla terminer är välkomna att anmäla sig!
Uppstartsmöte med Nallesjukhuset Linköping
Det har blivit dags för terminens uppstartsmöte med Nallesjukhuset Linköping! Mötet är obligatoriskt för alla som vill engagera sig i Nallesjukhuset Linköping under höstterminen.
Varför borde du engagera dig? Vi jobbar för att barn ska känna sig TRYGGARE i vården genom att öka deras förståelse och kunskap om vården. Vi arbetar även med att öka våran egna förståelse och kunskap, om barn som söker vård, genom inspirationsföreläsningar vi anordnar.